tisdag 19 juli 2011

Framtidsutsikter

Äntligen!
Efter så lång tid med dålig rygg har vi nu börjat planera en resa långt bort.

Under den tiden jag varit som sämst har det liksom inte funnits på världskartan att göra någon längre resa, sist vi var på semester var sommaren 2009, då åkte vi till London över en långweekend och den 3 timmar långa flygresan fick jag ont av och efter de dagliga aktiviteterna där var jag tvungen att sova någon timme innan vi kunde gå ut och äta.

Vintern 09 blev jag sedan mycket sämre och sedan dess har vi inte rest alls, jo förresten, flög till mannens föräldrar som bor 10 mil ifrån Kiruna, men en regelrätt semesterresa med allt vad det innebär har varit omöjligt...

Men nu, NU! Jag känner ju redan hur mycket bättre jag är! Så just nu planeras det en USA resa i mars 2012 :) en sväng runt NY, hälsa på min "amerikanska familj" och sedan en sväng ned till Florida. Det känns så underbart! Och jag vet att i mars kommer jag nog vara piggare än vad jag varit någon gång de senaste 6 åren!

torsdag 14 juli 2011

Mitt privata träningsläger

Japp! Här hemma pågår just nu mitt eget lilla träningsläger - upplägget är som följer;

Max 1200 kcal om dagen intages
Minst 2 l vatten drickes
Morgon 15 min promenad
Lunch 15 min promenad
Em 15 min promenad
Sen em tid kväll 15 min cykling
Kväll 15 min promenad

Därimellan ryggtänj ca var 15 min och situps.

Jag har fullt upp som ni förstår :)

lördag 9 juli 2011

Sköna sommar...


Varmt, skönt och härligt!
Så gott som varje dag nu i snart en veckas tid har kvicksilvret på min skuggtermometer legat runt 30 grader - vårat hus ligger sedan så placerat att vi nästan jämt har i alla fall en svag liten bris som fläktar skönt, gott om skugga och lummiga små platser att sitta på, så så fort orken finns, skyndar jag mig ut för att sitta och njuta en stund i skuggan.

Jag blir bara piggare och piggare efter operationen och man kan inte annat än se ljust på framtiden. Som det är tänkt just nu ska jag börja arbetsträna några timmar i veckan i augusti, det ska bli jätteroligt! har varit borta från jobbet i snart två år, så det känns ju såklart ganska nervöst också att komma tillbaka, kommer kunskaperna att finnas kvar liksom?
Efter augusti ska sedan arbetstiden sakta trappas upp tills jag åter är uppe i 64% nattarbete. Jag arbetade innan ryggen pajade totalt 80% natt, men mannen och jag har bestämt att det kan räcka med att jag jobbar 64% en tid för att se så att kroppen orkar med.

Längtar annars just nu mycket efter att såret på magen ska läka ihop helt så att jag kan åka iväg och bada lite, det är så härligt att bada varma sommardagar!
En period i mitt liv var jag badkruka, men inte nu längre, det är ljuvligt att bada!

Hoppas ni alla har det härligt - jag gör mitt bästa för att ha det härligt, hela tiden!






torsdag 7 juli 2011

Lycka

Ja, lycka är vad jag känner just nu.
Konstigt egentligen, med tanke på hur slitigt det faktiskt är fortfarande, hur kallsvettig jag blir när jag är ute och går eller cyklar på min motionscykel, hur darrig, svimfärdig och illamående jag blir då jag har varit uppe för länge - hur kan man då känna lycka?
Jo, det ska jag tala om för er;

Jag kan gå i ca 15 minuter utan att det knappt gör ont alls någonstans,
När jag ligger helt still och vilar, gör det inte ont någonstans,
Jag kan lyfta upp benen högt mot kroppen när jag står upp och det gör inte ont alls
Jag kan sova på nätterna utan att bli väckt av att det gör ont
Jag kan köra bil igen, utan att det gör ont

Så där, där har ni fem punkter som just nu gör mig lycklig, saker andra kanske tar för en självklarhet, men för mig är det just nu halva världen och lite till, jag är så lycklig att jag kan gråta!

Avslutningsvis vill jag dela med mig av fina bilder från min trädgård, även den gör mig lycklig med sin vackra blomprakt :)



  



  

fredag 1 juli 2011

Vilken dag!

Ja, igår var dagen då min kära man skulle gjuta betongplattan till sitt 200 kvm stora garage/verkstad.

Betongen skulle komma prick 7 och innan dess skulle alla medhjälpare komma förbi, och de skulle ju ha kaffe och mackor.

Nu hade jag sådan tur att min svärmor som annars bor i Norrland var här och hälsade på - så hon fixade mackor och kaffe till alla medan jag låg kvar i sängen en stund, runt 7 tiden pallrade jag mig upp med kameran och tog lite kort på arbetet med betongen.

Med hjälp av min svärmor skötte vi sedan markservicen med mat och dryck till arbetarna.
Senare dök min svägerska upp med sina 2 söner, den ena bara en vecka gammal och storebror som är 3 år.

Vi uppehöll oss mest i skuggan i trädgården och hade riktigt trevligt, hade tagit ut en soldyna som jag kunde lägga mig på med jämna mellanrum för att vila lite.

Temperaturen steg stadigt under dagen och vid 14 tiden så hade vi 30 grader varmt i skuggan och hur varmt det var i solen på betongplattan vars bränningsprocess börjat vill jag inte ens tänka på!

När min man och hans medhjälpare äntligen var nöjda med sitt arbete blev det fika och lite krocketspel med Storebror, jag tittade mest på, men mysigt var det och en helt underbar sommarkväll!

Vid middagstid startades grillen och Högrev och Ytterfile som legat i marinad ett dygn grillades upp och serverades med lite färskpotatis från det egna landet och några goda såser, kaffet intogs inne i soffan framför TV:n där det spelades upp "Sommar med Ernst".

Kvällen avslutades med en promenad och en vandring i trädgården där lite överblommade blommor och vissna blad pillades bort - det är underbart att vara i trädgården en ljummen sommarkväll, alla dofter förstärks och ljuset är fantastiskt.

Men vet ni vad som är mest fantastiskt?
Hur bra jag orkade med dagen och hur fantastiskt mycket piggare jag kände mig! Och det syntes sa svägerskan (som sett mig i några olika stadier sen jag kom hem)!

Idag har jag träningsvärk i benen och skinkorna framförallt - jag använder lite andra muskler i kroppen när jag är uppe och går nu med min hållningsregim efter operationen.

Idag är det mulet, men vad gör väl det när man har sol i sinnet :)